måndag 8 februari 2016

Lättlagad tomatspätta


När man kommer hem efter en lång dag på jobbet föredrar man mat som går snabbt att laga, men som för den skull är hälsosam mat
Fisk är nyttigt och att fuska lite grann med halvfabrikat går ju fort, 
så lättlagad tomatspätta är perfekt vardagsmat. 

Lättlagad tomatspätta
4 portioner

400 g kokt potatis, skivad
400 g broccoli
600 g spättafiléer
1 kruka färsk basilika
1 purjolök, finstrimlad
5 dl Kelda Toscansk tomatsoppa
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Skär broccolin i mindre bitar
Koka upp saltat vatten
Koka broccolin i 1-1,5 minut
Häll av vattnet
 Lägg den skivade potatisen i en oljad ugnsfast form
Fördela broccolin över potatisen
Salta och peppra fisken
Lägg ett basilikablad på varje filé
Vik ihop filéerna och placera på broccolin
Strö över purjolöken och häll soppan över alltihop
Tillaga i ugn i 200 grader i ca 15 minuter, eller tills fisken är genomkokt


Lycka till i köket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar