tisdag 13 februari 2018

Mjuk kanelbulle i långpanna

När det ska ordnas kalas är det smidigt att baka i långpanna. 
Jag brukar nästan alltid baka bullar till kalasen men i helgen när vi firade dotterns födelsedag räckte tiden helt enkelt inte till men då hittade jag ett recept på nätet på en mjuk kaka med kanelsmak och pärlsocker som jag dubblade och bakade i en långpanna. Blev perfekt att ersätta kanelbullarna med.

Mjuk kanelbulle i långpanna
20-30 stycken

175 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk kanel
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
2 krm salt
Topping
Kanel
Pärlsocker

Gör så här
Smält smöret och blanda ner kanelen
Täck en form ca 25*35 cm, med bakplåtspapper
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt
Blanda de torra ingredienserna för sig och
vänd ner dem i äggsmeten
Tillsätt filmjölken och smöret
Rör om till en jämn smet
Häll upp i formen och strö över kanel och pärlsocker
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i 25-30 minuter
Ta ut och låt svalna
Skär upp i passande bitar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar