lördag 1 september 2018

Torskrygg med ägg, räkor och kall dillsås

Usch, vilket höstrusk vi har!!
Planen för dagen är att besöka några av deltagarna på Östgötadagarna och äta skördebuffé på Vänneberga gård som ligger vackert vid Göta kanal. 
Det blir helt enkelt till att utrusta sig med regnkläder och paraply.
Här i bloggen får en torskrygg med räkor och kall dillsås lätta upp stämningen. 
Hoppas ni, trots regn och rusk, får en fin lördag!


 Torskrygg i ugn 
4 portioner

800 g torskrygg utan skinn 
Salt
Vitpeppar 
Olja

Gör så här
 Dela torskryggen i portionsbitar och lägg i en ugnsform
Pensla med olja och salta och peppra
Stick en ugnstermometer i fisken
Sätt in i ugnen i 150 grader och 
baka i ca 20 minuter till innertemperaturen är 48 grader

 
Dillsås 

1 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs
2 msk finskuren dill
Salt och peppar

Gör så här
Blanda ingredienserna i en skål

Servera torsken med kokt potatis, kokta ägg, räkor och dillsås
Garnera med dillvippor och citronklyftor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar