onsdag 10 oktober 2018

Blomkålsris till snabb korvgryta

Blomkålsris, det snabbaste av snabba tillbehör. 
Passar perfekt till korvgryta.

Eller varför inte till pulled pork


 eller till fiskgratäng.


 Bara att riva ett blomkålshuvud på den grövsta sidan av rivjärnet 
och sedan släppa ner i kokande vatten cirka 10 sekunder. Klart!
Snabbt, va!?

Snabb korvgryta med blomkålsris

1 gul lök 
  1 purjolök 
2 vitlöksklyftor 
2 msk smör 
600 g falukorv 
3 dl grädde
3 msk tomatpuré
1 msk soja
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk sambal oelek (stark), valfritt
1 msk kalvfond 
Salt  
Svartpeppar 
Ruccola

 Enkelt blomkålsris
Riv ett stort blomkålshuvud på den grövsta sidan av rivjärnet
Släpp sedan ner i kokande vatten cirka 10 sekunder
Häll av i durkslag

Gör så här

Skär lök, vitlök och purjolök i skivor och 
stek dem mjuka i smör på låg värme i en gryta
 Skär korven i 1 cm tjocka skivor och halvera dem
Höj värmen och stek korven tillsammans med löken
 När korven fått lite färg, slå på grädden och smaka av med kryddor och fond
 Låt det koka ihop i 5–10 minuter
 Servera toppad med rucola tillsammans med blomkålsris

En grönare matfilosofi!

Min matfilosofi är att det gärna får vara grönt till middag 
men att maten till huvudsak är enkel och går snabbt att laga.

Fin onsdag!

 

2 kommentarer: