torsdag 16 maj 2019

Kalkonfärs i hoisinsås med pak choi

Kalkonfärs serverad i söt hoisinsås, tillsammans med svamp, salladslök, krispig pak choi och nötiga sesamfrön. Smaklig måltid!


Kalkonfärs i hoisinsås med pak choi
4 portioner 

150 g svamp
250 g pak choi
1-2 salladslök
1 röd chili
500 g kalkonfärs
1 msk olja
1 flaska hoisinsås (à 210 g)
1 dl vatten
1 msk sesamfrö 
Till servering
Ris
Gör så här
Ansa och skär svampen och pak coi i mindre bitar. 
Ansa och skiva salladslöken. 
Dela, kärna ur och hacka chilin.
Fräs kalkonfärsen i hälften av oljan i en gryta, rör i chilin och sänk värmen. 
Rör ner hoisinsås och vatten. 
Låt grytan koka upp och sedan sjuda i några minuter.  
Strö över salladslöken.
Stek svampen på hög värme i resten av oljan i en stekpanna.
Rör i pak choi och fräs ytterligare en stund.
Strö över sesamfrön och krydda med salt och peppar.
Servera grytan med ris och pak choifräset. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar