tisdag 18 juni 2019

3 röror till midsommar

Sa jag att jag älskar röror?!  Och sill! 
Här kommer 3 nya recept på röror här på bloggen. Och enligt tradition sköljs sill och sillröror ner med en snaps. Men med det gör man precis som man vill.


Sillröra
6 personer

200 g matjessill
2 ägg, hårdkokta
1 dl majonnäs
2 msk crème fraiche
1 gul lök, finhackad
1 nypa cayennepeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk finhackad dill
1 msk tomatpuré

Gör så här
Hacka sill och ägg
Blanda alla ingredienser till en röra
Servera på hårt tunnbröd och garnera med en dillkvist

Böcklingröra med dijonsenap och dragon
8 personer

2 böcklingar
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
0,75 dl hackad smörgåsgurka
ca 1,5 tsk torkad dragon
2 msk hackad gräslök

Gör så här 
Rensa böcklingen fri från skinn och ben
Lägg böcklingen tillsammans med majonnäs och senap i en skål 
och mixa det slätt
Blanda böcklingsmeten med smörgåsgurka och gräslök
Låt röran stå kallt till servering
Servera röran på rundlar av mörkt bröd

Romröra 
2 personer

 1 dl kesella, 10 %
0,5 dl stenbitsrom
2 msk hackad gräslök

 Gör så här
Rör ihop  ingredienserna
Passar till kokt färskpotatis, kokt ägg och stekt sallad

Ska du bara välja en röra så rekommenderar jag sillröran. 
Den blev riktigt god. Särskilt när den fått stå till sig över natten. 

Ett annat fint recept på röra här på bloggen är nubbesalladen
Och som namnet antyder passar den synnerligen bra till snapsen :)

Skål och trevlig midsommar!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar