Idag har vi varit ute och testkört husbilen på Östgötadagarna.
Vädret har varit toppen och katten har kunnat vara ute.
Klockan blev rätt mycket innan vi kom hem och i det läget var det skönt att ha förberett med ett snabblagat recept. En snabblagad currygryta som har en mustig, lite sötaktig smak av
mango chutney och en liten hetta från chili.
600 g fläskytterfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor- olika färger
2 tsk curry
2 dl crème fraiche
0,5 dl mango chutney
1 hönsbuljongtärning
1 tsk sambal oelek- eller annan chilipasta
smör
Maizena
salt
nymald svartpeppar.
Gör så här
Putsa
och skär fläsket i tjocka strimlor.
Skala och strimla löken.
Skala och
finhacka vitlöken.
Kärna ur och skär paprikan i strimlor.
Bryn
köttet i två omgångar i en het stekpanna med 1 msk smör.
Tillsätt lök,
vitlök, paprika och curry och låt steka med i ca 2 min
Lägg över kött
och grönsaker i en gryta.
Rör
i crème fraiche, 3 dl vatten, mango chutney, buljongtärning och sambal.
Låt grytan sjuda under lock i ca 10 min.
Red av grytan med 1 msk
majsstärkelse utrörd i lite vatten.
Servera grytan med ris och salladsmix.
Garnera med koriander.
Nu hoppas vi på fler soliga dagar framöver så vi kan åka ut med husbilen och
använda vår kajak som vi köpte förra året.
Åhh det där ser ju supergott ut. Tänker att det går att ha kycklingfilé istället för fläsk. Härligt att åka runt med husbil. Det är en dröm vi har. Kram Pia
SvaraRaderaKyckling funkar utmärkt att byta ut fläsket med.
Radera