Hur ofta äter du fisk? Jag lagar fisk till middag i alla fall en gång i veckan och då blir det alltid matlådor, alltså brukar jag äta fisk minst två gånger i veckan. Sedan äter jag även en hel del rökt lax, makrill i tomatsås, tonfisk och inlagd sill som mellanmål eller pålägg, och även den fisken räknas ju. Så summa summarum, jag tror att jag får i mig en helt ok mängd nyttigheter som fisken innehåller.
Har du någon fisk-middagsfavorit då? Min är den här! Klicka på länken så öppnas receptet till torskrygg i ugn med en såå god sås till på en ny sida.
Men det här receptet som jag delar med mig av idag är heller inte så tokigt, en helt vanlig vardag. Går snabbt och enkelt att laga. Trevlig kväll!
4 styckfrysta torskryggsfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 dl hackad, färsk dragon
(eller 2-3 msk torkad dragon)
0,5 röd chilifrukt
6 bitar soltorkade tomater i olja
6 st salladslök
5 dl crème fraiche
1 msk vitvinsvinäger
Salt och citronpeppar
Tillbehör
kokt potatis
Tina torskryggsfiléerna.
Hacka den gula löken.
Smält smör i en stekpanna och ha ner löken i pannan.
Låt den mjukna och ha sedan i finhackad vitlök.
Tärna torsken och ha ner i pannan.
Strö över hackad, färsk dragon och chili
samt strimlade soltorkade tomater och strimlad salladslök.
Häll också gärna i en matsked av oljan som de soltorkade tomaterna ligger i
– då blir det god smak.
Rör i crème fraichen och vitvinsvinäger
och låt allt puttra i cirka 10 minuter tills fisken blivit vit.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis.
Ser gott ut. Min fiskfavorit är fiskplanka. kanske inte jätte nyttigt men sagolikt gott.
SvaraRaderaFiskens nyttigheter finns ju med i alla fall :)
RaderaOch man måste ju unna sig att äta gott också, inte bara nyttigt.