måndag 21 december 2015

Lime- och chilisill till julbordet

Sill är som jag tidigare nämnt en av mina favoriter, 
och i helgen som gick testades ett nytt recept med 5- minuterssill, 
en krämig lime- och chilisill med lite hetta.

Lime- och chilisill
6 bufféportioner

0,5 röd chili
1 lime, finrivet skal och saft
1,5 dl crème fraiche
1 förpackning 5-minuterssill
0,5 rödlök, finhackad

Gör så här
Dela, ta bort kärnorna och strimla chilin
Mixa chili, limesaft och en sked crème fraiche med en stavmixer tills blandningen blir rosa i färgen
Vispa den resterande kalla crème fraichen med elvisp tills den är fast
Rör samman chiliblandningen med crème fraichen och limeskal
Skär sillen i bitar och vänd ner i såsen med löken
Garnera med finhackad, lök, chili och finrivet limeskal vid servering


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar