fredag 7 oktober 2016

Fläskfilégratäng med franska örter

Har du fortfarande inte kommit på vad för gott ni ska äta ikväll kan jag tipsa om en snabb, enkel och god rätt, med det där lilla extra som förgyller en fredagskväll, nämligen fläskfilégratäng med franska örter. Mums! 
Och blir det inte ikväll så är det en rätt som passar hela helgen...
                                                 
                                                Fin fredag och trevlig helg! 

Fläskfilégratäng med franska örter
4 portioner

ca 800 g fläskfilé
2 dl crème fraiche franska örter
2 dl vispgrädde
1 msk oxfond
1 msk soja
2 vitlöksklyftor, rivna
Färsk basilika, strimlad
Salt
Svartpeppar
Till servering
Kokt potatis, pressad
Sallad

Gör så här
Putsa fläskfilén och skiva den i 1,5 cm skivor
Bryn dem runt om i stekpanna så de får fin färg
Lägg dem i en ugnsfast form
Blanda ihop övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar
Häll såsen över fläskfilén i formen och strö över basilika
Gratinera i ugn i 200 grader i ca 20 minuter


1 kommentar:

  1. Låter som en god och enkel rätt. Hoppas du har en härlig helg. Kram Pernilla

    SvaraRadera