Hacka
1 röd lök och 2 vitlöksklyftor. Skär 2 paprikor i tärningar. Skala och
tärna 2 morötter. Hetta upp en panna med olja och fräs grönsakerna med 1
msk spiskummin, 1 msk paprikapulver och 2 msk tomatpuré på medelhög
värme i 3 minuter. Tillsätt 1 fp krossade tomater, 1 fp kidneybönor, 1
burk vita bönor i tomatsås, 1 tärning grönsaksbuljong, 2 tsk sambal
oelek och 1 tsk salt. Låt allt sjuda under lock i 10 minuter.
Värm en
stekpanna till medelvärme. Smörj med lite olja och lägg 1 tortillabröd i
stekpannan. Toppa med ost och lägg på ett till bröd. Stek ett par
minuter tills brödet fått fin färg och vänd på allt och stek ett par
minuter till. Låt svalna lite och skär upp i snittar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar