onsdag 1 juni 2022

Enkel rabarberkaka

Hittade ett busenkelt recept på rabarberkaka på Instagram @lindasbakskola.
Det behövs inte ens en visp, bara att röra ihop.


 Rabarberkaka

Smet
75 g smör, smält
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl

Garnering
2–3 stjälkar rabarber
(beroende på storlek, ca 250 g)
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl

Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning.
Du behöver inte vispa utan bara röra ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i smord och bröad form, 23–24 cm i diameter.
Skala och skär rabarbern i små bitar.
Strö strösocker och potatismjöl över rabarberbitarna.
Rör om.
Lägg ut alla rabarberbitar ovanpå smeten i formen.

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min eller tills den fått lite färg.
Låt kakan svalna i formen.
Servera gärna med vaniljsås.

 
Så fantastiskt gott med rabarber!

 Fler rabarberrecept du inte vill missa!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar