Hittade ett busenkelt recept på rabarberkaka på Instagram @lindasbakskola.
Det behövs inte ens en visp, bara att röra ihop.
Rabarberkaka
Smet
75 g smör, smält
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
Garnering
2–3 stjälkar rabarber
(beroende på storlek, ca 250 g)
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och
tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning.
Du behöver inte vispa
utan bara röra ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i smord och bröad form, 23–24 cm i diameter.
Skala och skär rabarbern i små bitar.
Strö strösocker och potatismjöl över rabarberbitarna.
Rör om.
Lägg ut alla rabarberbitar ovanpå smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min eller tills den fått lite färg.
Låt kakan svalna i formen.
Servera gärna med vaniljsås.
Så fantastiskt gott med rabarber!
Fler rabarberrecept du inte vill missa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar