Nu när vi har några dagars paus från husbil och husbilsmat, läs typ konserver och
matsäck i form av mackor, bars och nötter, passar vi på att laga "riktig" mat. Men som ändå går hyfsat snabbt att laga. Idag lagade jag till exempel torsk i örtsås med färskpotatis och gröna ärtor.
Vad lagar du helst
för mat en varm sommardag?
4 portioner
400 g torskfilé
1 gul lök
0,5 dl färsk basilika
0,5 dl färsk persilja
3 dl grädde
2 dl torrt vitt vin
1 msk fiskfond
1 dl vatten
1 msk majsstärkelse
700 g potatis
200 g gröna ärtor
Gör så här
Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Dela torsken i lagom stora munsbitar, salta och peppra.
Finhacka lök, persilja och basilika.
Hetta upp smör i en stekpanna med hög kant
och fräs löken på medelhög värme tills den är genomskinlig.
Lägg ner fisken i pannan tillsammans med basilika och persilja.
Stek på medelhög värme ca 2-3 minuter.
Tillsätt grädde, vin, fiskfond och majsstärkelse blandat med vatten.
Sjud ca 10-15 minuter eller tills fisken är klar.
Smaka av med salt och peppar.
Koka under tiden ärtorna i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter.
Servera fisken med örtsås, kokt potatis och gröna ärtor.
Toppa gärna med färska örter.
Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Dela torsken i lagom stora munsbitar, salta och peppra.
Finhacka lök, persilja och basilika.
Hetta upp smör i en stekpanna med hög kant
och fräs löken på medelhög värme tills den är genomskinlig.
Lägg ner fisken i pannan tillsammans med basilika och persilja.
Stek på medelhög värme ca 2-3 minuter.
Tillsätt grädde, vin, fiskfond och majsstärkelse blandat med vatten.
Sjud ca 10-15 minuter eller tills fisken är klar.
Smaka av med salt och peppar.
Koka under tiden ärtorna i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter.
Servera fisken med örtsås, kokt potatis och gröna ärtor.
Toppa gärna med färska örter.
Fisk är alltid gott. Här blev det korv, potatis och pepparrotssås. Kram Pia
SvaraRadera