tisdag 14 november 2017

Tonfisk i sötsur dillsås

Gillar du dillkött men tycker det är lite meckigt att göra 
och att det framför allt tar tid att koka köttet?
Då tycker jag att du ska du prova denna vardagsvariant med tonfisk istället.
Det tar nästan ingen tid alls att koka såsen 
och sedan är det bara att blanda ner tonfisken. 
Voila så har man den karaktäristiska sötsura dillköttssåsen men med tonfisk.

Tonfisk i sötsur dillsås
4-6 portioner

3 burkar tonfisk i vatten
50 g smör
6 msk vetemjöl
ca 1 l vatten
1 tsk ättika 
1 msk strösocker
0,5 tsk salt
3 krm vitpeppar
1 pkt fryst dill
Till servering
Kokt potatis
Rivna morötter

Gör så här
Smält smöret i en kastrull
Vispa ner mjölet
Späd med kokande vatten till lagom sås-konsistens, 
tillsätt lite vatten åt gången och vispa däremellan
Häll i ättika och strösocker
Tillsätt dill
Krydda med salt och vitpeppar
Häll i tonfisken och låt allt bli varmt


6 kommentarer:

  1. Toppen enkelt o gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillade det! Och att du berättade det :)

      Radera
  2. Ska prova denna i veckan, min mamma lagade nått liknande när jag var liten och älskade det, har inte ätit det på 30 år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande! Berätta gärna hur resultatet blev och vad du tyckte.

      Radera