Ett smart sätt att servera smörgåstårta på, i små glas. Denna variant är med lax, räkor och örtkräm. Passar som förrätt eller på en buffé. Perfekt på midsommarfesten.
4-6 glas
Örtkräm
Räkröra
Garnering
Örtkräm: Mixa örterna tillsammans med majonnäsen så att det blir en grön majonnäs.
Vispa crème fraichen tills den blir tjock.
Blanda med örtmajonnäsen och färskosten.
Smaksätt med rivet citronskal, salt och peppar.
Hacka 2 skivor av laxen riktigt fint och blanda med hälften av örkrämen.
Blanda med majonnäs, färskost, rom och hackade räkor.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg 1 brödrundel i varsitt glas.
Lägg örtkrämen med lax i en spritspåse och spritsa
ett lager av krämen ovanpå brödskivorna.
Lägg på nästa brödrundel. Spritsa på räkröra.
Lägg på bröd. Spritsa på örtkräm.
Garnera med små laxrosor, räkor, citron och dill.