En perfekt final på en middag! Lätt och luftig med perfekt balans mellan sötma och syra.
Det bästa är
att det bara krävs fyra ingredienser!
4 serveringsglas
3 st apelsiner
1 msk strösocker
2 dl citronkvarg
(jag använde Valios citronkvarg)
1 dl vispgrädde
hyvlad eller hackad vit choklad
(kan uteslutas)
1 msk strösocker
2 dl citronkvarg
(jag använde Valios citronkvarg)
1 dl vispgrädde
hyvlad eller hackad vit choklad
(kan uteslutas)
Gör så här
Filéa apelsinerna.
Filéa apelsinerna.
Skär apelsinklyftorna i mindre bitar.
Lägg apelsinbitarna i en skål.
Tillsätt 1 msk strösocker och blanda.
Ställ in i kylen i minst 2 timmar.
Tillsätt 1 msk strösocker och blanda.
Ställ in i kylen i minst 2 timmar.
Innan servering lägg citronkvargen i en bunke.
Vispa grädde i en separat skål och vänd ner grädden i kvargen.
Ta
fram fyra serveringsglas och lägg apelsinbitar i botten
och toppa med citrusmoussen.
Avsluta med hyvlad/hackad choklad.
och toppa med citrusmoussen.
Avsluta med hyvlad/hackad choklad.
Det där lät riktigt gott och fräscht! Passar ju bra i juletider!
SvaraRaderaKram Gunilla
Eller hur! På flera olika sätt, tänker jag. Det är både citrustider och bråda tider.
RaderaSå enkla recept som inte kräver så mycket tid, med råvaror i säsong, tas ju tacksamt emot. Kram Birgitta