En enkel krämigt god korv och potatisgryta som du snabbt svänger ihop en vardag efter jobbet. Häll i en skvätt vitt vin i maten så blir det genast en lite roligare och lyxigare vardagsrätt. Roligare än att bara göra korv och makaroner, om du förstår vad jag menar.
Krämig korv och potatisgryta
4 portioner
600 g falukorv
(eller annan korv)
6 mellanstora potatisar
1 lök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl vitt vin
(alkoholfritt från matbutiken)
2 msk tomatpuré
4 msk ketchup
(eller chilisås)
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
0,5 msk frysta örter
(finns i frysdisken)
2 tsk paprikapulver
salt och peppar
Gör så här
Skala och dela potatisen i mindre bitar.
Häll i vatten i en kastrull och
låt potatisen koka tills den är nästan klar.
Dela falukorven i mindre bitar.
Eller tärna den korv du valt att använda. Kryddig korv ger grytan annan karaktär.
Bara att prova sig fram vilken typ av korv man tycker blir godast.
Stek i
rikligt med smör.
Salta och peppra.
Hacka löken fint och tillsätt.
Pressa i vitlöksklyfta.
Stek runt tills löken mjuknat helt.
Häll i vinet och låt det reducera (koka in) lite.
Häll i tomatpuré,
ketchup, paprikakrydda och örter.
Häll sedan på grädde och mjölk.
Koka upp ordentligt.
Ta av potatisen och häll av den.
Häll sedan i
potatisen i korvgrytan.
Låt den puttra med tills den är helt klar.
Servera med till exempel en grönsallad.
Jaaa! Äntligen något nytt med korv som bas. Tack för tipset. Kraaam Pia
SvaraRadera