2 portioner
2 morot
2 vitlöksklyftor
0,5 mango
0,5 röd chili
250 g vit fisk
1 lime
2 tsk riven ingefära
1 gurka
25 ml soja
2 tsk socker
0,5 tsk salt
1 msk olja
mynta och koriander
2 vitlöksklyftor
0,5 mango
0,5 röd chili
250 g vit fisk
1 lime
2 tsk riven ingefära
1 gurka
25 ml soja
2 tsk socker
0,5 tsk salt
1 msk olja
mynta och koriander
Gör så här
Koka 2 portioner ris enligt förpackningen
Kärna ur och finhacka chili.
Skär lime i klyftor.
Skala och riv ingefära.
Blanda chili, limesaft, ingefära, socker, sojasås
och olja i en liten skål. Pressa och blanda i vitlök.
Skala och skär mangon längs med kärnan i mitten.
Tärna i 1 cm stora bitar.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Riv morot grovt.
Finhacka mynta- och korianderblad.
Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna.
Torka av fisken med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
Stek fisken i 2–3 min per sida.
Lägg upp ris i skålar och toppa med mango, morot, gurka och fisk.
Toppa med sojadressing och garnera med mynta och koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar