måndag 18 augusti 2025

Bowl med stekt vit fisk

En skål med ris, mango, gurka och morot. Toppad med stekt vit fisk, en dressing gjord på soja, vitlök, chili och ingefära och mynta och koriander. En fiskbowl, helt enkelt.
 

2 portioner

2 morot
2 vitlöksklyftor
0,5 mango
0,5 röd chili
250 g vit fisk 
1 lime
2 tsk riven ingefära
1 gurka
25 ml soja
2 tsk socker
0,5 tsk salt
1 msk olja 
mynta och koriander 

Gör så här
Koka 2 portioner ris enligt förpackningen
Kärna ur och finhacka chili.
Skär lime i klyftor.
Skala och riv ingefära.
Blanda chili, limesaft, ingefära, socker, sojasås 
och olja i en liten skål. Pressa och blanda i vitlök.
Skala och skär mangon längs med kärnan i mitten. 
Tärna i 1 cm stora bitar.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Riv morot grovt.
Finhacka mynta- och korianderblad.
Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna.
Torka av fisken med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
Stek fisken i 2–3 min per sida.
Lägg upp ris i skålar och toppa med mango, morot, gurka och fisk.
Toppa med sojadressing och garnera med mynta och koriander.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar