torsdag 25 december 2025

Nyårsdessert - serverad i champagneskål

När vi besökte tändsticksområdet i Jönköping i somras köpte jag fina dessertglas på fot, eller champagneskålar kan man också kalla dem, som jag planerar att använda på  nyårsafton. Jag tänker att jag slår två flugor i en smäll och serverar både champagne och efterrätt i glasen, samtidigt. En sorbetdrink som också passar som fördrink

1 glas

1 kula valfri sorbet, t ex hallonsorbet 
1,5 dl mousserande vin eller torr cider 

Om det är möjligt, ställ gärna glasen i kyl eller frys 
så de är kalla till serveringen.
Tag ut sorbeten i tid 
så att den inte är iskall när gästerna kommer.
Kula upp sorbeten och lägg den i glasen, 
slå försiktigt på vinet eller cidern. 
Servera omgående.


Alkoholfritt alternativ?
Välj en alkoholfri variant på bubblet. Det funkar lika bra!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar