När vi besökte tändsticksområdet i Jönköping i somras köpte jag fina dessertglas på fot, eller champagneskålar kan man också kalla dem, som jag planerar att använda på nyårsafton. Jag tänker att jag slår två flugor i en smäll och serverar både champagne och efterrätt i glasen, samtidigt. En sorbetdrink som också passar som fördrink.
1 glas
1 kula valfri sorbet, t ex hallonsorbet
1,5 dl mousserande vin eller torr cider
Om det är möjligt, ställ gärna glasen i kyl eller frys
så de är kalla till serveringen.
Tag ut sorbeten i tid
Tag ut sorbeten i tid
så att den inte är iskall när gästerna kommer.
Kula upp sorbeten och lägg den i glasen,
Kula upp sorbeten och lägg den i glasen,
slå försiktigt på vinet eller cidern.
Servera omgående.
Alkoholfritt alternativ?
Välj en alkoholfri variant på bubblet. Det funkar lika bra!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar