När jag kom hem från jobbet igår var dottern ute och plockade röda vinbär som hon sedan bakade en kaka i långpanna av. Ett enkelt recept som gick snabbt att röra ihop och som passar perfekt att baka till fredagsfikat.
Behöver jag tillägga att den smakade kanon :)
Vinbärskaka i långpanna
200 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
ca 250 g bär
Gör så här
Smält smöret
Knäck äggen i bunke
Tillsätt socker och vanilj
Vispa ihop lite lätt med en vanlig visp
Tillsätt mjöl och smör
Blanda till en slät smet
Häll den i en bakpappersklädd långpanna
Strö över bär
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 25-30 minuter
Låt svalna
Skär upp i rutor
Pudra ev över lite florsocker vid servering
200 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
ca 250 g bär
Gör så här
Smält smöret
Knäck äggen i bunke
Tillsätt socker och vanilj
Vispa ihop lite lätt med en vanlig visp
Tillsätt mjöl och smör
Blanda till en slät smet
Häll den i en bakpappersklädd långpanna
Strö över bär
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 25-30 minuter
Låt svalna
Skär upp i rutor
Pudra ev över lite florsocker vid servering
Har bakat denna kaka två gånger, det kommer att bli fler gånger. Den är supergod och jättelätt att göra.
SvaraRaderaÅh, vad kul att du gillar receptet! Och att du berättar det :)
RaderaJättegod kaka! Kan man byta ut till blåbär eller blir det för blött?
SvaraRaderaKul att du gillade kakan! Jag skulle säga att blåbär och röda vinbär är likvärdiga vad det gäller vätskemängd. Så, ja, du kan byta ut till blåbär. Hör gärna av dig igen och berätta hur kakan blev om du testar.
Radera