tisdag 10 december 2024

Pepparkakssockerkaka till adventsfikat

Det händer inte ofta nu för tiden, men i helgen tog jag i alla fall och bakade en sockerkaka. Och så här i adventstid så smaksatte jag sockerkakan med pepparkakskryddor.
Passade mycket fint till adventsfikat i söndags.

Pepparkakssockerkaka

3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl

Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke (gärna med elvisp).
Tillsätt det smälta smöret och mjölken.
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke
och vänd ner i smeten till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1,5 L.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min.
Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik


 

4 kommentarer:

  1. Ja men visst. Det var ju en sådan jag tänkte baka men jag har lingonsylt i min. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lingonsylt i kakan låter spännande. Kram till dig med!

      Radera
  2. Så gott det låter! Önskar att jag vore lite bättre på att baka ... ;)

    SvaraRadera