onsdag 9 december 2015

Julgodis - Saffransfudge med konjaksrussin

Godis är gott :) och så här till jul är det särskilt roligt att göra sitt eget julgodis. Hittade ett bra grundrecept på fudge hos Kryddburken som kan smaksättas helt efter eget tycke och smak. 
Saffran är ju passande så här års, päronkonjak är alltid gott och russin fanns hemma, så det fick bli mina ingredienser i mitt julgodis denna gång.


Grundrecept fudge
500 g choklad
1 burk kondenserad mjölk
1 msk smör

Saffransfudge med konjaksrussin
1 dl russin
2 msk konjak
1 g saffran

Gör så här
Låt russinen ligga och dra minst en timme i konjaken
Smält choklad och kondenserad mjölk sakta i en kastrull
Rör under tiden
När allt är smält blanda i konjaksrussin och saffran
Rör till sist i smöret
Häll smeten i en form med bakplåtspapper
Låt svalna
Ställ i kylen över natten
Skär upp i bitar

2 kommentarer:

  1. Låter gott. Du är duktig att komma på bra recept. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Det låter smarrigt och päronkonjak är en favorit!

    SvaraRadera