måndag 14 december 2015

Morotssoppa med chili och kokosmjölk och supersnabba pumpabröd

Supersnabb vardagsrätt! Pumpabröden funkar också kanoners som frukostbröd. Enklare bröd får man leta efter.


Morotssoppa med chili och kokosmjölk
4 portioner

500 g morötter
1 gul lök
1 röd chili
400 ml kokosmjölk
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar

Gör så här
Hacka grönsakerna och fräs dem i lite olja
Häll i kokosmjölken och vattnet
Smula i buljongtärningarna
Koka i ca 20 minuter tills morötterna är mjuka
Mixa soppan 
Smaka av med ev salt och peppar
Servera med en klick creme fraiche


Pumpabröd utan jäsning
9 st

5 dl mjöl
2,5 dl vatten
3 msk sirap
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
Pumpafrön

Gör så här
Klä en plåt med bakplåtspapper
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke
Tillsätt vatten och sirap
Rör ihop till en deg
Forma bollar med lätt fuktade händer
Lägg på plåten
Toppa bollarna med pumpafrön
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12-15 minuter
Lägg på galler och låt svalna 




1 kommentar:

  1. Gott med ett bröd som slipper att jäsa. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera