Välkommen!

måndag 7 december 2015

Utan ström hela helgen

Den här helgen blev sannerligen inte som jag tänkt mig. Stormen Helga satte stopp för våra planer och vi fick mest fokusera på att hålla huset varmt, värma mat på vedspisen, byta batterier i ficklampor och tända värmeljus när strömmen försvann i fredags eftermiddag och inte kom tillbaks förrän igår eftermiddag. 
Man får det ytterligare bekräftat hur få timmar det är ljust så här års när man inte har någon el. Man blir rätt handlingsförlamad när elen försvinner, inte bara för att de flesta sysslor vi nutida människor sysselsätter oss med kräver el, utan också för att den större delen av dygnet är mörkt och man får treva sig fram här hemma i mörkret. Nu är vi ju utrustade med en del ficklampor, pannlampor och värmeljus men det räcker ju inte fullt ut när det är becksvart.
Vi är iaf glada att vi sparade den gamla vedspisen i köket när vi renoverade, just med tanke på stormar och längre strömavbrott. När stormen Gudrun drog fram var vi strömlösa i tre dagar och hade det i åtanke när vi bestämde oss för att ha den kvar, vilket vi var rätt tacksamma för nu i helgen.
Det vi mest oroade oss för under söndagen var maten i frysarna men när strömmen kom tillbaks och vi inventerade frysarna kunde vi konstatera att frysarna var avfrostade och klara, bara att torka ur :) och att maten fortfarande var så pass kall så det inte var någon fara. 
Men nu är vi på banan igen, bara tvätthögen som är ovanligt hög efter en helg...

1 kommentar: