tisdag 29 januari 2019

Spättarullader i ugn med citron- och dillsås


En lättlagad vardagsrätt med milda smaker av citron och dill. Smaksätt gärna såsen med lite citronskal för ytterligare smak. Jättegott!


Spättarullader  
Krydda 600 g spättafiléer med salt och citronpeppar. Rulla ihop varje filé och lägg i en ugnsfast form. Tillaga mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. 

Citron- och dillsås
Smält 15 g smör i en kastrull och fräs 3,5 msk vetemjöl några minuter. Tillsätt 5 dl mjölk, 1 msk grönsaksfond, salt och vitpeppar. Koka upp såsen under omrörning. 

Låt sjuda i 5 minuter. Smaksätt med 4-5 msk citronsaft och hackad dill, ca 20 g.

Servering
Ta ut fisken ur ugnen och häll över såsen. Servera med kokt pressad potatis, sockerärtor och citronklyftor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar