Det var inte direkt något grillväder i torsdags när vi bjöd på BBQ här hemma. Vädret var högst växlande. Regn ena minuten för att sedan växla om till solsken nästa minut.
Typisk svensk sommar, helt enkelt :)
Jag provade några recept på enkla tillbehör till grillat från Landleys kök med färskost.
En smidig ingrediens som minimerar antalet råvaror. I en
enkel handvändning blev maten krämig och fick en god smaksättning. Det vara bara osten till potatissalladen som jag inte hittade i någon av de tre matbutikerna jag var inne i. Jag valde då istället en färskost med vitlök och örter och stekte själv knaprig bacon som jag blandade i potatissalladen, samt även hackade i två salladslökar.
Potatissallad med bacon och lökost
700 g fast potatis
2 dl creme fraiche
1 ask Crème Bonjour Bacon & Lök (á 200g)
salt, peppar
Skala potatisen och skär den till bitar.
Koka i saltat vatten i 10 minuter.
Slå av vattnet och låt svalna.
Rör ihop creme fraiche med Crème Bonjour Bacon & Lök.
Blanda med potatisen och smaka av med salt och peppar.
Hummus med gräslökost
1 tetra kikärtor
1 ask Crème Bonjour Gräslök (á 100g)
2 msk olja
2 msk vatten
salt, peppar
Gör så här
Skölj kikärtorna och ha ner i en mixer.
Klicka i Crème Bonjour Gräslök och slå på olja.
Kör allt till en smet
och späd eventuellt med vatten till lagom konsistens.
Smaka av hummusen med salt och peppar.
4 personer
150 g vitkål
1 morot
1 liten gul lök
salt
1 ask Crème Bonjour Vitlök (á 100g)
2 dl creme fraiche
salt, peppar
Gör så här
Finskiva vitkålen.
Riv morot och lök på ett rivjärn.
Blanda råkosten och salta den.
Låt gärna den blandade råkosten ligga i en bytta i kylen under natten
med lite salt så blir den mjuk och fin till dagen efter.
Blanda Crème Bonjour Vitlök med creme fraiche.
Blanda med råkosten och smaka av med salt och peppar.
Baconlindad sparris
1 buntar grön, färsk sparris
2 paket bacon
Gör så här
Skölj
och skär av den yttersta torra biten på sparrisarna.
Tag buntar om tre
och linda en baconbit runt dem på mitten. Grilla sparris.
Äpple och currysås
1 rött äpple
1 tsk curry
2 dl crème fraiche
salt, peppar
Gör så här
Riv äpple på små hålen på ett rivjärn.
Blanda ihop äppelrivet med crème fraiche och curry.
Smaka av med salt och peppar.
Äpple och currysåsen passade även fint till stekt lax dagen efter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar