Saftiga rödbetsbiffar från Zeinas Kitchen som är enkla att laga och håller ihop bra vid stekning. Serverade med fetaostkräm och klyftpotatis.
Verkligen saftiga biffar som gifter sig fint med fetaostkrämen. Supergott!
Rödbetsbiffar
4-6 portioner
600 g rödbetor (råa)
200 g morötter
1 gul lök
2 st ägg
Ca 2 dl ströbröd
Salt och peppar
Smör eller olja till stekning
Gör så här
Riv rödbetor och morot på grova sidan av
rivjärnet.
Finhacka löken och stek tills den får färg.
Blanda sedan ihop
alla ingredienser i en bunke.
Låt smeten stå och svälla i 5 min.
Om
smeten känns för lös kan du tillsätta lite mer ströbröd.
Forma biffar
och stek i smör eller olja ca 4-5 min på varje sida.
1 skål fetaostkräm
ca 4 portioner
1,5 dl turkisk yoghurt
200 g fetaost
Rivet skal från en citron
1 msk pressad citronsaft
Salt och peppar
Gör så här
Smula fetaosten och blanda samman med alla ingredienser.
Låt stå i kylen
en stund innan servering,
klarar sig fint flera timmar i kylen.