söndag 6 januari 2013

Snabblagad fisk med touch av Asien

Det tål att upprepas hur nyttigt det är med fisk, som dessutom går så snabbt att tillaga.

Torsk med röd curry
4 portioner
 
1 gul lök
10 champinjoner
1 röd paprika
4 bitar koncerverat citrongräs
2 msk olja
2 msk röd currypasta
1 ml koncentrerad fiskfond
1 burk kokosmjölk
ca 600 g torsk
Salt
Peppar
 
Till servering
Ris el nudlar
Någon grönsak
 
Gör så här
Skala och finhacka löken
Skiva champinjonerna tunt
Skär paprikan i små tärningar
Banka ur citrongräsbitarna
Fräs lök, champinjoner, paprika, citrongräs och
currypasta i några minuter
Tillsätt kokosmjölk och fiskfond
Låt allt koka samman på svag värme i några minuter
Dela torsken i lagom stora bitar och lägg i
Låt allt sjuda ytterligare ca 5 min under lock
Ta uppcitrongräsbitarna
Smaka av med salt och peppar




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar