Baconlindad kycklingfilé med äppelsallad
4 portioner
1 kg färskpotatis
2 msk olivolja
1tsk salt
150 g bacon
500 g kycklingfilé
0,5 tsk svartpeppar
Äppelsallad
2 äpplen i tunna klyftor
1 dl rostade solrosfrön
2 msk olivolja
1 msk vinäger
Till servering
2 dl smaksatt crème fraiche
Sallad
Gör så här
Om du vill rosta potatisen lägger du dem på en plåt
Ringlar olivolja över
Saltar
Rostar mitt i ugnen i 200 grader i 30 minuter
(eller tills de är mjuka och känns klara)
Linda bacon runt varje kycklingfilé
Peppra
Lägg dem i ugnssäker form
Tillaga mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter
Vänd ihop äpplen, solrosfrön med olja och vinäger
Ja, lite jobbigt när man tror att det ska gå hyfsat snabbt men tar lång tid. Ett tips äratt införskaffa en potatisskalare. Blir som skrubbad. Finns elektrisk eller med vev. Mamma har alltid haft en sådan och jag kommer nog köpa en snart!
SvaraRaderaJag har nog tänkt den tanken också, kanske det rent av kan blir av i år ;)
SvaraRadera