fredag 1 november 2013

Färsfylld paprika à la 70-tal

Färsfyllda paprikor känns riktigt 70-tal, men smakar inte illa för det, tvärtom. 
Färsfyllda paprikor
4 portioner
 
4 stora eller 8 små paprikor
200 g blandfärs
100 g svamp
2 dl grädde
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl lagrad ost
 
Till servering
En grönsallad
 
Gör så här
Skär av toppen på paprikorna där skaftet sitter
Ta ur kärnorna
Koka paprikorna i lättsaltat vatten i 3-4 minuter
Låt de rinna av
Skala och hacka lök och vitlök
Fräs löken i lite smör i en stekpanna
Ta upp den och lägg åt sidan
Hacka och fräs svampen
ta upp den och lägg åt sidan
Fräs färsen
Tillsätt lök och svamp till den frästa färsen
Salta och peppra
Häll i grädde och rör om
Låt det puttra samman i ca 5-10 minuter
Lägg paprikorna i en ugnsfast form
Fyll dem med färsröran
Strö över ost
Gratinera mitt i ugnen i 225grader i ca 20 minuter
 

2 kommentarer:

  1. Vilken bra blogg du har. När jag inte vet vad jag ska laga, går jag ofta in här och får bra tips
    / Siv

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, vad roligt att du tycker det och att du talar om det, dina ord värmer och gör mig glad :)

      Radera