måndag 11 november 2013

Skinksås till potatis eller pasta


Apropå slänga maten 
så brukar jag ofta köpa billigt skinkspill, lite ojämna bitar som blivit över efter att skinkan har skivats till smörgåspålägg
eller så har jag skinka i kylen där datumet håller på att gå ut, som jag sedan tärnar ner och använder i en vit sås till potatis eller pasta.






Skinksås
4 portioner
150-200 g rökt skinka
2,5 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1-2 msk margarin
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
Till servering
Potatis el pasta
Kokt ägg
Gör så här
Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull
Häll i resten av mjölken
Lägg i fettet och koka upp under omrörning
Koka på svag värme 3-5 min
Smaka av med salt och peppar
Skär skinkan i små tärningar
Blanda ner skinkan i såsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar