torsdag 19 december 2013

Fyllda pannkakor - crêpes

Pannkakor brukar vara tacksamt att steka. För finns det någon som inte gillar pannkakor!? Dessutom passar de lika bra till förrätt eller varmrätt, som till dessert.

 Crêpes
ca 10-14 stycken

2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk margarin

ca 400 g köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
1 msk senap
1 msk soja
1 köttbuljongtärning
1-1,5 dl vatten
Salt
Peppar
2 dl riven ost

Gör så här
Blanda mjöl och salt i en skål
Tillsätt hälften av mjölken
Vispa till en jämn smet
Häll sedan i resten av mjölken
Vispa sist i äggen
Smält margarin och blanda i smeten,
då behövs inget extra fett vid gräddningen
Hetta upp lagg eller stekpanna
Häll ett tunt lager smet och sänk värmen
När smeten stelnat är det dags att vända
Lägg pannkakorna åt sidan på ett fat

Skala  och finhacka löken
Fräs löken i lite matfett
Lägg i köttfärsen och stek under omrörning
Lägg sedan i resterande ingredienser
Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter
Fördela köttfärsröran på pannkakorna
Rulla ihop pannkakorna och
lägg dem i en ugnsfast form
Strö över riven ost och
gratinera i 225 grader i 10-15 minuter

Crêpes med kantarellstuvning
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar