söndag 3 augusti 2014

Matmuffins med örtfärskost


Idag blev det soppa till lunch. Tänkte först att vi bara skulle ha en smörgås till soppan, men så kom jag på andra tankar och rörde snabbt ihop en matmuffinssmet.
Så fick vi istället nybakta matmuffins till soppan :)

 Matmuffins med örtfärskost
12 stycken

6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl olivolja
300 g färskost med örter & vitlök

Gör så här
Blanda alla torra ingredienser
Häll i mjölk, ägg, olja och färskost
Rör till en jämn smet
Fördela smeten i muffinsformar
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter

2 kommentarer:

  1. Dessa ska jag prova , låter jättegott och vad skönt med ett alternativ till smörgåsarna :)
    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väl inget fel på smörgåsar egentligen, om man gör dem lite mer matiga med pålägg och grönsaker, men ofta blir det bara en skiva bröd med ost på som i längden kan bli rätt tradigt.
      Matmuffins är ett utmärkt alternativ som inte tar särskilt lång tid att göra. Kram

      Radera