tisdag 16 september 2014

Jordnötsbars gjorda på lite av varje från skåpen

Ibland hittar jag recept som jag tänker, vad bra, då kan jag göra slut på lite av varje av de slattar som finns i skåpen. Det här är ett sånt recept, slatten mandelmjöl tog slut, några nästan tomma påsar med olika torkade bär och frukt kunde tömmas och burken med honung kunde skrapas ur och slängas, och det gör ju inte saken sämre att det blev energirika jordnötsbars som jag med gott samvete kan äta när blodsockret på eftermiddagen börjar dala. Ersätter kanske inte ett mellanmål men kan definitivt vara en del av ett mellanmål, kompletterat med frukt och kanske ett energirikt te.

Jordnötsbars

2 dl havregryn
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl honung
1,5 dl jordnötssmör
2 msk linfrön
2,5 dl torkad frukt/bär

Gör så här
Hacka torkad frukt/bär
Rosta havregryn och mandelmjöl i en torr stekpanna på medelvärme
Smält honung i en kastrull
Ta från värmen och rör ner jordnötssmör
Blanda i det rostade, linfrön och frukt/bär
Lägg i bakpappersklädd form, ca 18*26 cm
Ställ svalt
Skär i bitar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar