Ägglåda
1 portion
o,5 dl fryst grönsaksblandning
1 ägg
1 msk mjölk
0,5 krm salt
Gör så här
Koka grönsakerna
Lägg dem i en smord form
Vispa ihop ägg och mjölk och häll över
Ställ i en kastrull med vatten
Koka tills ägget stannat
Vit sås
(till fisk och stuvade grönsaker)
Stor sats
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
4 tsk mjöl
ev 0,5 tsk salt
Gör så här
Vispa ihop lite av vätskan med mjölet
Späd med resten av vätskan
Koka upp under omrörning
Låt sjuda i 5 minuter
Smaksätt med t ex dill eller persilja
Frys i små portioner
Fisk kokt i vit sås
1 portion
0,5 dl vit sås
50 g fiskfilé
Räkor
Dill el persilja
Gör så här
Koka fisken i såsen ca 3 minuter
Blanda i hackade räkor
Smaksätt med dill el persilja
Stuvade grönsaker
9-10 portioner
1 sats vitsås
4 dl frysta grönsaker
Smaksätt såsen med lite salt och peppar
Hacka grönsakerna grovt
Låt grönsakerna koka i såsen ca 7 minuter
Servera till t ex frikadeller, för recept klicka här
(frikadellerna kan stekas som köttbullar)
Köttfärssås
10 portioner
300 g nötfärs
4 tomater
4 dl riven morot
2 dl vatten
Persilja
1 msk margarin
0,5 dl grädde
0,5 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Skala tomaterna
(hur du gör det kan du se här)
Mosa tomaterna
Blanda tomater, nötfärs, morot, vatten, fett och grädde
Koka blandningen sakta i ca 5-10 minuter
Smaksätt med salt, peppar och persilja
Servera med spagetti
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar