Chililax med avokado-och fänkålssallad
och en sesamdipp
600 g laxfilé
2 krm chiliflakes
1,5 krm salt
1 krm peppar
Sallad
1 fänkål
1 apelsin
1 mogen avokado
1 msk färskpressad limejuice
2 krm salt
1 krm peppar
Sesamdipp
0,5 dl japansk soja
0,5 msk honung
1 msk dijonsenap
1,5 msk olivolja
1 msk sesamolja
1 msk risvinäger
0,5 msk sesamfrön
Till servering
Jasminris
Gör så här
Lägg laxen i en smord ugnsfast form
Krydda med chiliflakes, salt och peppar
Ställ in mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter
Ansa, dela och skär fänkålen i tunna strimlor
Skär bort skalet på apelsinen och skär ut hinnfria klyftor
Dela, kärna och gröp ur och skiva avokadon
Blanda avokado, apelsin och fänkål med limejuice
Salta och peppra
Blanda ingredienserna till dippsåsen till en slät sås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar