lördag 25 oktober 2014

Potatismuffins och marinerade champinjoner serverade till en lövbiff



Eftersom jag inte gillar att slänga mat, och ser det som en utmaning att göra något gott av det som blivit över, så blir det extra roligt när resterna förvandlas till något festligt. När vi åt potatismos härom dagen blev det en hel del över som jag igår gjorde potatismuffins av. Gratinerat potatismos blandat med riven ost. Mums!

 Potatismuffins
ca 8 st

5 dl potatismos
1 dl lagrad ost, riven
1 äggula
Ströbröd

Gör så här
Blanda mos, ost och äggula
Spritsa eller skeda i muffinsformar
Strö över lite ströbröd
Gratinera i 225 grader i c 20 minuter


Marinerade champinjoner

150 g färska champinjoner
Marinad
2 dl olivolja
0,5 pressad citron
1 näve finhackad persilja
1 klyfta vitlök, pressad
1 tsk chiliflakes
Svartpeppar
En nypa socker
Flingsalt

Gör så här
Rör ihop ingredienserna till marinaden, utom flingsaltet
Skiva champinjonerna
Vänd ner i marinaden
Låt marinera i minst 5-6 timmar i kylskåp, rör om lite då och då
Salta med flingsalt vid servering


Serveras som tillbehör till kött, 
eller för den delen till kyckling eller fisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar