Välkommen!

lördag 20 december 2014

Har du panik inför årets julstädning?

Börjar du känna av stressen inför julen och 
oroar dig för hur du ska hinna städa innan släkten kommer på besök? 


Så här inför jul, då vi ändå har fullt upp med så mycket annat, tycker jag gott det räcker med en snabbstädning, och strunta i att fönstren inte är nyputsade eller golvlisterna avtorkade. Det räcker med att plocka bort onödiga saker som ligger framme, som disk, tidningar och reklamblad, och dra över golven lite snabbt med dammsugaren, eftersom vi har en så mörk årstid ser gästerna ändå inte om det är lite damm i hörnen. 
Lägg i stället lite mer krut på att snygga till de rum som är viktigast för gästerna. Hallen är det första intrycket för gästerna, ställ skor i ordning, ta undan onödiga skor och kläder, och se till att gästerna har galgar att hänga sina ytterkläder på. Badrummet är viktigt att det är fräscht, tvätta ur handfat och toa och häng upp rena handdukar. 
Torka till sist bort synliga fläckar med vatten och såpa, dämpa belysningen, tänd några levande ljus och placera ut lite julblommor, så kommer julstämningen att infinna sig, utan någon storstädning. Efter julen och alla helgerna kan det kanske vara läge för en större rengöring i hemmet, t ex rensa avlopp, torka målning och lister, och städa garderober, men nu innan jul tycker jag man med gott samvete kan njuta av mörkret och lugnet och koppla av med en glögg i soffan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar