lördag 25 april 2015

Örtmarinerade spett, quinoasallad och avokadokeso

Hej i dimman, eller rättare sagt grilloset :
Här bjuds det på örtmarinerade fläskkarréspett, quinoasallad och avokadokeso,
för alla älskar väl grillat!?

Örtmarinerade fläskkarréspett
8 spett

8 grillpinnar
600 g fläskkarré
2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
1 kvist timjan
2 dl olivolja
0,5 tsk salt
Citronpeppar eller örtsalt

Gör så här
Skär upp karrén i bitar
Hacka vitlök och örter
Blanda ihop ingredienserna till marinaden
Låt köttet ligga i marinaden minst två timmar
Låt pinnarna ligga en stund i vatten så de inte börjar brinna vid grillningen
Trä på köttbitarna på grillpinnarna
Låt oljan rinna av
Grilla spetten runt om tills de fått fin färg och är genomgrillade
Krydda med citronpeppar eller örtsalt

Quinoasallad
4 portioner

2 dl quinoa
1 hönsbuljongtärning
1,5 dl blandade oliver, utan kärnor
100 g soltorkade tomater i olja
200 g fetaost, i bitar
2 msk olivolja
1 msk vinäger
100 g valnötter, hackade
0,5 kruka basilika, hackad
Salt
Peppar


Gör så här
Koka quinoan i buljong enligt anvisningarna på förpackningen
Låt svalna
Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar
Blanda quinoa, tomater och oliver på ett stort fat
Blanda i fetaost, olivolja och vinäger
Tillsätt valnötter och basilika
Smaka av med salt och peppar
Blanda runt

Avokadokeso
4 portioner

1 avokado
1 tsk färskpressad citronsaft
1 dl hackad gräslök
250 g keso
Salt
Svartpeppar
Topping
Gräslök

Gör så här
Kärna ur och gröp ur avokadon
Mixa den med citronsaft, keso och gräslök
Smaka av med salt och peppar
Toppa med gräslök vid servering 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar