torsdag 11 juni 2015

Sommarfeeling med örtkyckling och färskpotatis


Visst har man väl ändå, äntligen, fått sommarfeeling?! Solen skiner och jag sitter ute på altanen utan att frysa, kan nästan säga att det är riktigt varmt. Det kanske inte är någon högsommarvärme direkt, men ändå, och visst blir man lite gladare och lättare till sinnet när solen skiner och det är varmt, särskilt nu när det är sommarlov och semestern hägrar :Den här somriga kycklingen med färskpotatis ökar på sommarfeelingen ytterligare, och om en vecka firar vi midsommar :)

Örtkyckling
4 portioner

500 g kycklingfilé
2 schalottenlök, hackad
2,5 dl matlagningsgrädde
2 tsk senap
1 hönsbuljongstärning
2 msk dill, hackad
2 msk gräslök, hackad
75 g bacon
Till servering
Kokt färskpotatis
Grönsaker

Gör så här
Bryn kycklingen och lägg åt sidan
Stek löken glansig
Blanda i grädde, senap och smulad buljong
Lägg tillbaks kycklingen och låt småkoka i ca 10 minuter
Tillsätt dill och gräslök
Smaka av med salt och peppar
Strimla och stek baconet knaprigt
Låt rinna av hushållspapper
Strö baconet över kycklingen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar