onsdag 26 augusti 2015

Kycklingmarinad på färsk ingefära, soja och lime - Ginger lime chicken

Eftersom ingefära är temat på Månadens middagstips och det inte skadar att stärka immunförsvaret inför hösten, färsk ingefära är ju t ex en populär ingrediens i örtte och huskurer, så kan jag inte låta bli att leta spännande recept med färsk ingefära i. Hittade ett recept i senaste numret av Buffé på Ginger beer chicken och planerade att laga det i helgen som gick, bara det att jag missade den lilla detaljen att det skulle vara 2 flaskor ginger beer i marinaden ;) och det är inget jag direkt har hemma på lut, så då var det bara att tänka om... 
Googlade efter nytt marinadrecept med färsk ingefära och lime i och hittade ett recept som förutom dessa två ingredienser innehöll Thaisoja, men inte heller det hade jag hemma, så jag tog helt enkelt och bytte ut Thaisojan mot kinesisk soja. Funkade alldeles utmärkt det med. Nu vet jag ju inte hur marinaden hade smakat med Thaisoja, kanske den hade blivit snäppet godare, men nu blev det som det blev, och det smakade iaf inte rävgift, om jag säger så ;)
Har du något smarrigt recept med färsk ingefära i som du kan tänka dig att dela med dig av till Månadens middagstips så lämna det gärna HÄR

Ginger lime chicken
4 portioner

4 kycklingklubbor
Salt
Pepparmix
Marinad
0,5 dl soja
1 bit färsk ingefära
0,5 lime
Till servering
Friterade pom squares
Sallad

Gör så här
Lägg kycklingklubborna i en påse
Skala och riv ingefäran fint
Pressa rivet i handen så saften från ingefäran pressas ur
Pressa ur saften ur limen
Häll ner soja och saft från ingefära och lime i påsen
Knyt ihop påsen och skaka om lätt
Lägg påsen i en bunke 
Ställ i kylskåp minst 6 timmar
Vänd påsen då och då
Stek kycklingen i smör och olja runt om i en stekpanna tills den får färg
Lägg kycklingen i en ugnssäker form
Salta och krydda med kryddmix
Stek färdigt kycklingen i ugnen i 200 grader i ca 40 minuter
Prova med provnål om kycklingen är genomstekt, 
om vätskan som sipprar ut är ofärgad är kycklingen färdig

8 kommentarer:

  1. Du har så mycket som låter gott. Att du hinner göra så många olika rätter. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Knepet är att alltid laga en ny rätt. Egentligen lagar jag bara mat 1-2 gånger i veckan. Vi i vår familj turas om att laga mat, ungdomarna (två stycken) har en varsin dag de lagar mat och mannen och jag en varsin. Jag lagar mat på torsdagar, och på helgerna hjälps vi åt, men det blir väl kanske ändå mest jag som står för matlagningen då. Ibland tar jag med någon av de andra familjemedlemmarnas recept här i bloggen men den största anledningen till att jag hinner med så många olika rätter är just att jag aldrig lagar samma rätt två gånger, och kyckling går ju att variera i det oändliga ;) Ha de!

      Radera
  2. Vilken god marinad! Jag har hittat receptet jag vill bidra med, men vet inte om jag hinner göra det innan sista augusti. Jag ska göra mitt bästa och återkommer i så fall. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enkel och god :) Vore kul om du bidrog med ett recept även om det går några dagar in i september. Det är ju inte så att det dröser in bidrag direkt ;) så ett par dagar senare gör ingenting, blir tacksam om du bidrar överhuvudtaget :) Allt gott!

      Radera
  3. Oj, oj det där låter riktigt gott. Älskar ingefära, det passar verkligen i det mesta. Liza

    SvaraRadera
  4. Tänk att vi spanade in det receptet också med en gång. :) Vi har dock ännu inte kommit oss för att göra kycklingen men snart så, frysen är full med kycklingklubbor sedan det var specialpris på dem på vår lokala Maxi.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glöm inte att köpa hem ett par flaskor ginger beer bara :)

      Radera