tisdag 25 augusti 2015

Smulpaj med blåbär och valnötter

Till den här smulpajen använde jag blåbär men den går naturligtvis att baka på vilka bär som helst, jordgubbar, hallon, vinbär eller björnbär. Bakar du med bär som innehåller mycket vatten tar du den större mängden potatismjöl.

Blåbärspaj med smul och valnötter
6-8 portioner

Smuldeg
100 g smör, rumsvarmt
2 msk strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 dl valnötter, grovhackade
Fyllning
1 l färska bär (500 g djupfrysta)
0,5 dl strösocker
1-2 msk potatismjöl
Till servering
Vaniljsås

Gör så här
Mät upp mjöl, socker, havregryn och valnötter i en skål
Finfördela smöret i mjölblandningen till en grynig massa
Lägg bären i en pajform
Strö över socker och potatismjöl
Fördela smuldegen över bären
Grädda i 225 grader i ca 20 minuter


Vill du prova något annat än vaniljsås till 
så hittar du ett recept på god limesås HÄR 
Lime och blåbär är en fin kombo, nämligen :)

6 kommentarer:

  1. Smulan är gott. Har ett ungefär lika recept. Gillar när där är havregryn i degen. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Havregryn är gott och valnötter ger lite extra crunch. Kram

      Radera
  2. mmm... blåbär är man ju liksom sugen på nu!

    SvaraRadera
  3. Ser fantastiskt ut! Jag provade förresten att göra dina jordgubbsknyten (gömmor?), underbara!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att höra att mina recept kommer till användning, och att du blev nöjd med resultatet :)

      Radera