lördag 7 november 2015

Ryggbiff och jordärtskockspuré

Eftersom det var mannen vi firade igår fick han bestämma (och laga ;) 
huvudrätten till vår tre-rätters. Vad vi åt till förrätt/aptitretare hittar du HÄR
och till efterrätt HÄR. Han köpte hem ryggbiff och gick ut i trädgårdslandet och grävde upp jordärtskockorRyggbiffen stekte han medium rare och jordärtskockorna kokade han tillsammans med potatis 
och gjorde en jordärtskockspuré.

Ryggbiff med jordärtskockspuré
4 portioner

ca 1 kg ryggbiff
750 g jordärtskockor
250 g potatis
Smör
Salt
Vitpeppar

Gör så här
Skala jordärtskockor och potatis
Koka tills de är mjuka
Häl av vattnet
Blanda med smör
Mosa med potatisstöt
Smaka av med salt och peppar
Stek ryggbiffen i het panna, ca 3 minuter på varje sida
Salta och peppra

Till det drack vi ett rött vin gjort på druvorna Shiraz och Malbec, 
som tydligen ska passa bäst till gris och fågel, men vi är ju inga vinexperter 
så vi tyckte det smakade alldeles utmärkt till våra köttbitar av nöt :) 

Ecologica (6512)

3 kommentarer:

  1. Ja men det var väl en utmärkt present ;) ser fantastiskt gott ut och vad beträffar vilken vin som passar till det ena eller andra det kan man ju bara själv bestämma :)
    Ha det fint , kram Anna

    SvaraRadera
  2. Så mumsigt. Vilken bra present. Grattis till mannen. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  3. Åh, jag skulle ta något liknande när jag fyller år, det ser otroligt gott ut!

    SvaraRadera