fredag 11 mars 2016

Fredagsfeeling med laxröra på knäcke till ölen och salta ansjovissnurror

Häromdagen  var det kesoröra till mellanmål. Idag kommer här en laxröra som passar till lunch eller som tilltugg till ölen en fredagkväll.

Laxröra på knäcke
2 portioner

225 g rökt lax, finhackad
1 dl lätt creme fraiche
0,5 röd lök, finhackad
1 msk gräslök, finskuren
1 msk dill, finhackad
1 tsk fransk senap
Svartpeppar
Till servering
Knäckebröd
Cornichons 

Gör så här
Blanda lax, creme fraiche, röd lök, gräslök och dill
Smaka av med senap och svartpeppar
Servera på knäcke med små salta gurkor bredvid


Annat gott snacks till ölen är;

 Salta ansjovissnurror
18 st

2 gula lökar
1 burk ansjovis
Svartpeppar
3  smördegsplattor
2 dl riven västerbottenost
1 ägg, uppvispat
Sesamfrön
Gräslök, finskuren

Gör så här
Stek löken utan att den tar färg
Ta av stekpannan från värmen
Hacka ansjovisen och blanda med löken
Blanda ev i lite av ansjovisspadet
Smak av med svartpeppar
Kavla smördegsplattorna något tunnare
Bred på lökröran
Strö över det mesta av osten
Rulla ihop ganska löst
Skär varje rulle i 6 bitar
Ställ bitarna på högkant på bakplåtspappersklädd plåt
Pensla med ägg
Strö över sesamfrön och resten av osten
Grädda i 200 grader i 25-30 minuter
Ta ut och låt svalna något
Strö över gräslök och servera till en iskall öl.

Vad för gott planerar du att äta ikväll?

Fin fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar