Välkommen!

lördag 5 mars 2016

Små bananpannkakor med lönnsirapIdag har min julklapp blivit invigd - plättlaggen. 


Små bananpannkakor blev det,
med lönnsirap och röd vinbärssylt.

Bananpannkakor
4 portioner

2 msk smör
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk socker
2,5 dl mjölk
1 mogen banan

Gör så här
Smält smöret och låt svalna 
Vispa snabbt ner ägget
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker ock socker i en bunke
Tillsätt växelvis mjölblandningen och mjölk i äggblandningen
Mosa bananerna och vänd ner i smeten
Stek små pannkakor, gärna i plättlagg, ca 1 msk smet per pannkaka


Kan tala om att jag lämnade Henrik Fexeus föreställning Box igår lätt förbryllad. "Hur är det möjligt"? var en ständigt återkommande fråga. 
Mest förbryllad blev jag över damen som han fick att helt tappa minnet. Hon var helt säker på att det var ordet väska hon hade skrivit på en lapp som ordentligt förseglades och låstes in och som en och en halv timme senare plockades fram för att kontrolleras. På något sätt hade han fått henne att tänka på ordet väska genom att under föreställningen ett flertal gånger nämna ordet väska samtidigt som en stark lampa blixtrade till. Naturligtvis var vi i publiken helt ovetande om detta, vad blixtrandet hade för betydelse. 
När hon så skulle berätta vad hon hade skrivit på lappen var hon helt övertygad om att det var just väska hon hade skrivit. Lappen plockades fram och till hennes stora förvåning stod det inte alls väska på lappen utan muffins. Hur var det möjligt, att hon helt hade glömt bort vad hon skrivit för bara en och en halvtimme sedan, något som hon i den situationen verkligen borde ha varit fokuserad på att minnas??? Föreställning får tre boxar av fem möjliga av mig :) Blev lite långsamt emellanåt när publiken skulle involveras i föreställningen, vilket den blev mest hela tiden. 
Satt som på nålar och var orolig för att han skulle peka ut mig för att komma upp på scenen. Jag är inte direkt känd för att vilja stå i fokus, om man säger så.


Hoppas du har en fin lördag och att kvällen fortsätter i samma spår! 

Apropå spår; någon som ska åka Vasaloppet i morgon? 
Själv nöjer jag mig med att slå på TV:n och följa loppet från soffan. 
Allt gott!

4 kommentarer:

 1. Vasaloppet följer jag med från tv soffan😊 Jag tycker inte heller om attvara i centrum så jag förstår din känsla. Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev man utvald fanns det liksom ingen chans att backa. Det var bara att hänga med i svängarna. Tur som sagt att jag slapp.

   Radera
 2. Vad gott det ser ut :) Blev väldigt sugen på pannkakor nu men jag har ingen mjölk hemma :P

  SvaraRadera
 3. Ser supergott ut. Jag hade nog också varit nervös att de skulle plocka upp mig på scen. Gillar inte heller att stå i centrum. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera