måndag 7 mars 2016

Zanzibariska färsbiffar med kryddbulgur

Det blev visst vinter igen! 
Vaknade upp till ett vinterlandskap i morse och önskade att jag kunde dra täcket över huvudet och stanna kvar i sängen istället för att behöva ge mig ut och skotta fram bilen.
Nu överdriver jag liiite, men sopa fram bilen var jag iaf tvungen att göra. 
Trodde våren var på väg, men inte :( Suck! 
Får försöka lysa upp tillvaron med smakrika färsbiffar från soliga Zanzibar istället, med härligt kryddig bulgur till.     
                                                                                                   Smaklig spis!


Zanzibariska färsbiffar 
4 portioner

ca 150 g konserverad ananas, finhackad
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 äggulor
1 tsk ingefära
1 krm muskot
1 tsk salt
2 krm grovmalen svart peppar

Gör så här
Blanda samtliga ingredienser
Forma smeten till små biffar
Stek i stekpanna i 5-7 minuter




 Kryddbulgur
4 portioner

3 dl bulgur
2 msk smör
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk grovmalen svartpeppar
Ruccolablandning
Russin

Gör så här
Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen
Fräs kryddorna i smöret
Tillsätt den kokta bulgurn och rör om
Riv ruccolan och blanda ner
Strö russin över


2 kommentarer:

  1. Det här låter som en smakresa vi gärna löser en sittplats till :)
    En fortsatt fin vecka till dig, kramizar!

    SvaraRadera