lördag 11 juni 2016

Mockarutor, snoddas eller kärleksmums?

Vad kallar du denna klassiska chokladkaka med kaffeglasyr?



Kärleksmums låter som ett ganska nypåkommet namn och Snoddas låter 40-tal, 
så Mockarutor är det namn som jag är uppväxt med. 
Och döm om min förvåning när detta recept inte fanns med här i bloggen...     
Men ordningen är nu iordningställd :)
Igår var det sista skoldagen för dottern, men i år blev det ingen vanlig skolavslutning för hennes del, utan hon avslutade sitt första år på gymnasiet med tre veckors praktik och med att bjuda personalen på praktikplatsen på hembakta Kärleksmums till fikat. Lite snopet att bli snuvad på skolavslutningen, bara så där, men jag tror sommarlovet är lika välkommet för det :)

Mockarutor -  Snoddas - Kärleksmums

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
Glasyr
50 g smör
2,5 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering
Kokosflingor

Gör så här
Klä en form 22 x 35 cm med bakplåtspapper
Smält smöret och låt svalna
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Tillsätt bakpulver, kakao och vaniljsocker
Vispa till en jämn smet
Tillsätt mjölk, vetemjöl och det smälta smöret
Blanda till en jämn smet
Bred ut smeten i formen
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 10-15 minuter
Smält smöret till glasyren
Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna 
Rör ihop till en jämn smet
Bred glasyren över kakan medans den fortfarande är varm, 
varm eller kall kaka spelar ingen roll
Strö över kokosflingor
Låt stå tills glasyren stelnat innan den skärs upp i fyrkantiga bitar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar