måndag 12 september 2016

Äppelmuffins


Gårdagens fika bestod av äppelmuffins. Snabba, enkla, utan crunch eller crumbel, inte heller behöver äppelbitarna förstekas, utan man vispar helt enkelt ihop en smet som man häller i muffinsformar och sedan sticker ner äppelbitarna i. 
Lätt som en plätt!  Trevlig måndag!

Äppelmuffins
12 stora

1,5 dl mjölk
75 g smör
3 ägg
2,5 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Äppelbitar
2-3 äpplen
1 msk socker
1 tsk kanel

Gör så här
Skala och kärna ur äpplena och skär i klyftor
Strö socker och kanel på äppelklyftorna
Smält smöret och ha i mjölken
Vispa ihop ägg och socker
Blanda mjöl och bakpulver
Tillsätt smör och mjölk och mjölblandningen i äggvispet och blanda ihop till en jämn smet
Fyll formarna till 2/3 och lägg 2-3 äppelklyftor på toppen
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter


1 kommentar: