tisdag 6 december 2016

Ryssröra i pitabröd med salsasås



Här blandar vi hej vilt från olika delar av världen;
rysk ris- och köttfärsröra med mexikansk salsasås
Och gott blev det :)

Salsasås
4 portioner

1,5 dl chilisås
1 tsk whorchestersås
1 dl rapsolja
Lite salt
En gnutta socker
Svartpeppar efter smak
1 gul lök
1 klyfta vitlök
0,5 gul paprika
0,5 röd paprika
0,5 grön paprika

Gör så här
Vispa chilisås, whorchestersås, olja och kryddor länge med elvisp eller i matberedare, så såsen inte "skär" sig
Hacka lök och paprika och blanda i såsen

Ryssröra i pitabröd
ca 8-10 pitabröd

2 dl råris
1 gul lök, finhackad
3 klyftor vitlök, finhackade
200 g morötter, grovrivna
1 msk rapsolja
500 g nötfärs
1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 msk tomatpuré
3 msk sweet chili
1 msk basilika, torkad
1 tsk chiliflakes
1 dl vatten
Tillbehör
Pitabröd
Sallad

Gör så här
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, morot och nötfärs 
tills färsen är genomstekt
Salta och peppra
Tillsätt tomatpuré, sweet chili, basilika, chiliflakes och vatten
Tillsätt det kokta riset och blanda om ordentligt
Smaka ev av med mer kryddor
Värm bröden en stund i ugnen
Fyll pitabröden med  ryssröran och sallad
Toppa med salsasås

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Ååå vad gott det här såg ut! Det måste testas :)
    Ha en fin kväll.

    SvaraRadera